 
Getty Images
      
  Maak het met tofu voor een vega-variant.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 400 gram spruitjes
- 2 ongepaneerde varkensschnitzels
- 1 ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Ca. 150 ml halfvolle melk
- Nootmuskaat
- 1 eetlepel curryketchup
Voedingswaarden
    Energie 
              
  510kcal
          
    Eiwit 
              
  40 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in tweeën. Kook de spruitjes in weinig water in ca. 4 minuten gaar.
- Snijd het vlees in smalle repen.
- Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
- Bak het vlees in de hete margarine in 4 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de ringen ui mee.
- Maak van de gare aardappelen met de hete melk, peper en wat nootmuskaat een puree. Schep de gare spruitjes er door.
- Roer de curryketchup door het vlees en warm dit even mee.
- Schep het vleesmengsel op de stamppot.
Ingrediënten over?
Melk is een bederfelijk product. Koop daarom alleen de hoeveelheid die je nodig hebt en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
