Getty Images
      
  Zinderend Oosters tintje.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30 minuten
          Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
 - 150 gram volkoren bulgur
 - 1 kleine ui
 - ½ bosje koriander
 - 150 gram mager rundergehakt
 - ½ komkommer
 - 250 gram kerstomaatjes
 - 1 groene paprika
 - Bladen ijsbergsla
 - 10 sprieten bieslook
 - 8 takjes peterselie
 - Citroensap
 - Ras el hanout of paprikapoeder
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  635kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  6 gram
          
    Zout 
              
  460 milligram
          Bereiding
- Verwarm de olie in een pan en bak hierin de bulgur tot het gaat geuren. Voeg zoveel water toe dat er 1 cm boven de bulgur staat. Kook de bulgur in 10 - 15 minuten gaar.
 - Pel de ui en rasp hem.
 - Was de koriander en hak wat steeltjes klein.
 - Maak het gehakt aan met de geraspte ui en wat koriander. Vorm er 4 rolletjes van en laat ze afgedekt in de koelkast opstijven
 - Was de halve komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder met een lepeltje het zachte deel met zaad en snijd de helften in smalle boogjes.
 - Maak de tomaatjes en de paprika schoon. Snijd de tomaatjes in tweeën of vieren en de paprika in blokjes.
 - Was de slablade. Rol een paar op en snijd ze in smalle reepjes.
 - Was de kruiden en snijd ze klein.
 - Roer de bulgur met een vork los en laat afkoelen. Meng de groente en de kruiden door de bulgur.
 - Maak de salade op smaak met citroensap en wat ras el hanout of peper en wat paprikapoeder.
 - Leg de rest van de slabladen op een schaal en schep de salade er op.
 - Rooster de gehaktspiesjes in een grillpan of onder de grill in 5 minuten gaar en bruin. Geef ze bij de tabouleh.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum