Getty Images
      
  Met dit recept voor tagliatelle maak je een pasta zoals pasta bedoeld is.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram volkoren tagliatelle
 - 200 gram koolvisfilet
 - Citroensap
 - 250 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
 - 3 tomaten
 - 2 bosuitjes
 - 1 eetlepel olie
 - 5 olijven
 - 1 theelepel kappertjes
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  510kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  800 milligram
          Bereiding
- Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Snijd de vis in blokjes.
 - Strooi er peper over en druppel er wat citroensap over.
 - Maak de groente schoon.
 - Snijd de paprika in repen, de tomaten in parten en de bosuitjes in ringetjes.
 - Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zacht.
 - Voeg de paprika’s en de tomaten toe en smoor ze gaar.
 - Snijd de olijven in plakjes.
 - Meng de olijven, de kappertjes en de blokjes vis door de saus.
 - Laat de vis in de saus in een paar minuten gaar worden.
 - Giet de tagliatelle af en meng de saus er door.
 
Ingrediënten over?
Kappertjes: gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum