Tajine met kalkoen en sinaasappel

Getty Images

Waan je in Marrakesh!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke wortel
  • 1 courgette
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • Kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 kruidnagel

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de wortel in plakken en de courgette in blokjes.
  3. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi het vlees met peper, de kerrie en kaneel.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd hem in halve plakken.
  5. Doe alles in een tajine of braadpan en meng er de bouillon door. Voeg de kruidnagel toe.
  6. Stoof het geheel in 40 minuten gaar.
  7. Verwarm de aardewerken tajine eerst op laag vuur.

Menusuggestie

Lekker met couscous met kruiden of volkorenbrood .

Hiervoor heb je nodig...

  •    6 opscheplepels couscous
  •    2 eetlepels peterselie
  •    2 eetlepels selderij of koriander
  •    1 eetlepel olijfolie

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden

Energie 
235kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
3 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum