 
Getty Images
      
  Een echt herfstgerecht. Lekker met (Turks) volkorenbrood.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 150 gram gedroogde linzen
- 1 - 2 theelepels ras el hanout
- 500 gram pompoen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
- 1 tomaat
- ½ groene peper
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 dl groentebouillon met minder zout
- ½ bosje koriander
Voedingswaarden
    Energie 
              
  385kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  40 gram
          
    Vezels 
              
  20 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  70 milligram
          Bereiding
- Was de linzen. Kook de linzen in ruim water met 1 theelepel van de ras el hanout 20 minuten.
- Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snijd de pompoen in blokjes of repen.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Was de peper en verwijder de pitjes. Snijd de peper in smalle ringen.
- Fruit de ui en de knoflook enkele minuten zacht in de olie.
- Fruit de komijn, de geraspte gember en de rest van de ras el hanout mee tot het gaat geuren.
- Voeg de blokjes pompoen toe met de peper, de tomaat en de bouillon. Stoof de pompoen 15 minuten.
- Laat de linzen uitlekken en schep ze door de pompoen. Stoof het geheel in nog 10 minuten verder gaar.
- Snijd de koriander klein. Maak het gerecht op smaak met de koriander.
Menusuggestie
Lekker met (Turks) volkorenbrood.
	
	Hiervoor heb je nodig...
- 2 stukken (Turks) volkorenbrood
Extra informatie
Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Koriander: wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
