Tarte tatin met wortel

Vegetarisch recept voor op de bakplaat van Rukmini Iyer

Tarte tatin met wortel recept van Rukmini Iyer
David Loftus

Lekker, makkelijk en gezond: gerechten op de bakplaat. Rukmini Iyer is er expert in en heeft inmiddels al 230.000 van haar bakplaat-boeken in Nederland en België verkocht. Wij zijn er dol op! Dit recept uit haar nieuwste boek Dé bakplaat mogen we als voorproefje publiceren.

Ingrediënten

  • 320 g kant-en-klaar bladerdeeg (rol)
  • 2 afgestreken tl dijonmosterd
  • 200 g brie of andere smeltkaas, in dunne plakjes
  • 250 g babywortels, in de lengte gehalveerd
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl zeezout
  • versgemalen zwarte peper
  • paar takjes tijm

Bereiding

Dit is een fijn taartje om te maken als je wat van die mooie babywortels in huis hebt en je eigenlijk niet weet wat je ermee moet doen. Nog mooier wordt dit met wortels in verschillende kleuren. Je hoeft er alleen maar een groene salade bij te geven en je hebt een chique doordeweekse maaltijd.

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C hetelucht / 200 °C elektrisch.
  • Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het met de mosterd; laat hierbij rondom een rand van 2,5 centimeter vrij. Leg de plakjes brie erop.
  • Schep de gehalveerde wortels om met de olijfolie en het zout en leg ze op de kaas. Strooi de tijm erover en zet het geheel 30 minuten in de oven.
  • Dien heet op en geef er een groene salade bij.

Ook lekker: Franse tomaten-mosterdplaattaart met dragon

Rukmini Iyer is bestselling kookboekenauteur en foodstylist. Ze woont samen met haar partner Tim, hun pasgeboren dochtertje en bordercollie Pepper in Londen. Wereldwijd heeft Rukmini van de bakplaatserie al ruim een miljoen exemplaren verkocht.

Auteur