Getty Images
      
  De tarwekorrels vormen de basis van dit gerecht.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram tarwe (Ebly of Tarly)
 - 3 tomaten
 - 1 ui
 - 250 gram champignons
 - 6 takjes bladselderij
 - 1 eetlepel olie
 - 1 teentje knoflook
 - peper
 - 1 theelepel oregano
 - 50 gram walnoten
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  560kcal
          
    Eiwit 
              
  20 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  15 gram
          
    Vet 
              
  25 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  100 milligram
          Bereiding
- Kook de tarwe in water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
 - Pel de ui en snijd hem klein.
 - Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
 - Was de selderij en knip het klein.
 - Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
 - Bak de champignons kort mee.
 - Voeg de tomaten toe met de selderij, peper en de oregano. Schep dit door de gare tarwe.
 - Hak de walnoten grof en strooi ze erover.