 
Getty Images
      
  Vandaag staat op het menu: Thaise noodles. Lekker met geroerbakte Chinese kool. Eet smakelijk!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15 - 30 minuten
          Ingrediënten
- 1 ui
- 1 prei
- 100 gram taugé
- 200 gram kipfilet
- 150 gram volkoren noedels
- 1 eetlepel olie
- Citroensap
- 2 theelepels bruine basterdsuiker
- ± 1 eetlepel vissaus (nam pla)
- 6 takjes koriander
Voedingswaarden
    Energie 
              
  525kcal
          
    Eiwit 
              
  45 gram
          
    Koolhydraten 
              
  60 gram
          
    Vezels 
              
  8 gram
          
    Vet 
              
  10 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  2 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de ui en de prei schoon. Snijd de ui in snippers en de prei in ringen.
- Was de taugé en laat dit uitlekken in een vergiet.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Kook of wel de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kip met peper in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de ui en de prei enkele minuten mee.
- Voeg de uitgelekte noedels en de taugé toe en roerbak dit mee tot alles heet is.
- Maak het gerecht op smaak met citroensap, de basterdsuiker en de vissaus.
- Strooi er de blaadjes koriander over.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte Chinese kool.
Hiervoor heb je nodig...
- 600 gram Chinese kool
- 1 eetlepel olie
Ingrediënten over?
Koriander: Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
