Tofu met taugé

Getty Images

Een heerlijk gezond gerecht met tofu en taugé. Ook lekker met sperzieboontjes en mie.

Ingrediënten

  • 1 eetlepel sesamzaad
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 bosui
  • 200 gram taugé
  • 150 gram gerookte tofu
  • 1 eetlepel (sesam)olie
  • 1 eetlepel ketjap

Bereiding

  1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  2. Schil het stukje gember en rasp het.
  3. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
  4. Snijd de tofu in blokjes.
  5. Was de taugé in een zeef.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de tofu bruin. Bak de uienringen en de taugé kort mee. Maak het gerecht op smaak met peper, de gember en wat ketjap. Strooi er het sesamzaad over.

Menusuggestie

Lekker met sperzieboontjes en mie.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 6 opscheplepels mie

Ingrediënten over?

Bosui: gebruik de rest van de bosuitjes gesnipperd op brood, door de soep of in een salade. Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
460 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum