 
Getty Images
      
  Lekkere vegetarische soep voor u wekelijkse portie peulvruchten.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 400 gram uien
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 eetlepel bloem
- 4 dl groentebouillon met minder zout
- 1 klein blik witte bonen (uitlekgewicht ca. 150 gram)
- 4 takjes selderij
- 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
Voedingswaarden
    Energie 
              
  270kcal
          
    Eiwit 
              
  15 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  9 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  1000 milligram
          Bereiding
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
- Fruit de uienringen in de margarine met peper en het paprikapoeder goudbruin.
- Strooi er de bloem over en warm dit goed door.
- Giet er onder goed roeren de groentebouillon bij en breng dit aan de kook.
- Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze af.
- Voeg de witte bonen toe. Kook de soep 10 minuten.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Maak de soep op smaak met de selderij en geef er de geraspte kaas bij.
Menusuggestie
Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...
- 4 volkoren boterhammen
Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?
Geraspte kaas: Bewaar een restje geraspte kaas in een goed gesloten verpakking maximaal 7 dagen in de koelkast of 3 maanden in de diepvries.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum
 
 
 
 
 
 
 
 
