Veldsla met krokante hamreepjes

salade
Getty Images

Vandaag staat op het menu: veldsla met krokante hamreepjes. Ook lekker met hamlapjes en aardappelen. Een heuse herfstsla!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15 - 30 minuten

Ingrediënten

  • 3 plakjes rauwe ham
  • 1 zakje veldsla (75 gram)
  • ½ courgette
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Oregano
  • 1-2 eetlepels azijn
  • 1 blikje doperwten

Bereiding

  1. Snijd de plakjes ham in de lengte in dunne repen.
  2. Bak de ham in een droge koekenpan langzaam knapperig.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Laat de veldsla goed uitlekken.
  5. Snijd de courgette in dunne halve plakken en het bosuitje in ringen.
  6. Verwarm de olie en roerbak hierin de courgette en de bosui een paar minuten.
  7. Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, wat oregano en azijn door.
  8. Laat de groente afkoelen.
  9. Laat de doperwtjes uitlekken.
  10. Meng alles door elkaar en maak de salade op smaak met wat peper en garneer met de repen ham.

Menusuggestie

Lekker met een hamlapje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram hamlap
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Rauwe ham:
Bewaar rauwe ham verpakt in plastic of een koelkastdoosje maximaal 7 dagen in de koelkast.

 

Voedingswaarden

Energie 
150kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
7 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum