Viskroketjes

Getty Images

Lekker bij een Oosters gerecht

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 200 gram visfilet (bijv. koolvis)
  • 4 takjes koriander
  • ½ ei
  • Ca. 1 eetlepel bloem
  • Paneermeel
  • Olie

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon.
  2. Schil het stukje gember.
  3. Hak de ui, knoflook en gember in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
  4. Snijd de vis in stukjes.
  5. Was de koriander.
  6. Hak de vis en de koriander met de ui en knoflook mee klein.
  7. Maak het mengsel smeuïg met het losgeklopte ei en wat bloem.
  8. Voeg naar smaak peper toe.
  9. Vorm van het vismengsel 6 rolletjes en rol ze door paneermeel.
  10. Verhit een laagje olie in een pan en bak hierin de viskroketjes in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  11. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Menusuggestie

Lekker met komkommersalade met atjar en gebakken zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 1 komkommer
  • 3 eetlepels atjar
  • 6 opscheplepels zilvervliesrijst
  • 1 dunne prei
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels kurkuma (geelwortel)

Ingrediënten over?

Rauw ei:
Bewaar rauw ei afgedekt maximaal 1 dag in de koelkast. Verwerk de rest van het ei bijvoorbeeld in aardappelpuree. Warm de aardappelpuree goed door.

Voedingswaarden

Energie 
240kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
8 gram
Vezels 
1 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum