
Getty Images
Vandaag staat op het menu: vissoep met rouille. Ook lekker met bruin (stok)brood. Eet smakelijk!
Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Ingrediënten
- 1 sneetje volkorenbrood
- 1 eetlepel tomatenketchup
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 2 teentjes knoflook
- ½ rode peper
- ½ kleine rode paprika
- 1 ui
- 100 gram wortelen
- 200 gram broccoli
- 100 gram peultjes
- 100 gram doperwten (diepvries of blikje)
- 1 vleestomaat
- 1 eetlepel olie
- 2½ dl visbouillon (van tablet)
- 2½ dl tomatensap
- 250 gram visfilet (bijv. koolvis)
Voedingswaarden
Energie
415kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
30 gram
Vezels
10 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
3000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Snijd de korst van het brood en snijd het brood in stukjes.
- Week het brood in 1 eetlepel water, de tomatenketchup en de olie.
- Maak de knoflook schoon.
- Verwijder van de peper de pitjes.
- Snijd de paprika in stukjes.
- Pureer het geweekte brood met 1 teentje knoflook, de peper en de paprika in de keukenmachine of met een staafmixer fijn.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de wortel in plakjes en verdeel de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd die in stukjes.
- Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui met peper en pers een teentje knoflook er boven uit.
- Voeg de groente toe met de bouillon en het tomatensap. Laat dit 5 minuten koken.
- Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met een beetje peper.
- Meng de vis door de soep en laat het geheel nog 5 minuten zacht koken.
- Besmeer sneetjes brood met de rouille en eet dit bij de soep.
Menusuggestie
Lekker met bruin (stok)brood.
Hiervoor heb je nodig...
- 6 sneetjes bruin stokbrood
Ingrediënten over?
Bewaar een geopend pak tomatensap maximaal 3 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van het tomatensap als pittig drankje met wat Tabasco en klein gesneden basilicum.