Warme kipsalade

Getty Images

Winters genieten met deze heerlijke kipsalade. Smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram sperziebonen
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram waterkers
  • 200 gram kipfilet
  • ½ avocado
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 theelepels gemalen koriander (ketoembar)
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze eenmaal.
  2. Snijd de bosuitjes in ringen.
  3. Was de waterkers onder stromend water en laat de groente goed uitlekken.
  4. Snijd de kipfilet in smalle reepjes en bestrooi ze met peper.
  5. Kook de sperziebonen in weinig water in 6-8 minuten net gaar.
  6. Trek het vel van de avocado en snijd het stuk in dunne plakken.
  7. Giet de sperziebonen af en warm de plakjes avocado even op de sperziebonen in de pan mee.
  8. Bak de kip in de hete olie in 5 minuten gaar en bruin.
  9. Bak kort de koriander en de ringetjes bosui mee.
  10. Verdeel de waterkers over 2 borden en leg er de sperziebonen met avocado en kip op.
  11. Druppel er wat citroensap over.

Menusuggestie

Lekker met geroosterde repen Turks brood.

Hiervoor heb je nodig...

  •     ½ Turks brood

Ingrediënten over?

Avocado:
Bewaar een halve avocado met de pit er in. Druppel een beetje citroensap op het snijvlak. Bewaar de helft afgedekt met plastic in de koelkast. Pureer een rest avocado met een lepel yoghurt of wat citroensap en peper en besmeer hiermee een boterham.

Voedingswaarden

Energie 
335kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum