Winterse salade

Getty Images

Een klassieker met witlof en walnoten, smullen maar!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 krop radicchio of roodlof
  • 1 struikje witlof
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 100 gram geschaafde rode kool
  • ± 2 eetlepels azijn
  • Honing
  • 1 eetlepel olie
  • 8 halve walnoten

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Scheur de radicchiobladen in stukken.
  3. Snijd het witlof in reepjes, de bleekselderij in boogjes en het bosuitje in ringen.
  4. Meng de groente in een kom.
  5. Maak een dressing van de azijn, peper, wat honing en de olie.
  6. Breek de walnoten in stukjes en strooi ze over de groente.
  7. Meng de dressing er door.

Menusuggestie

Lekker met een gevulde karbonade en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.
 

Voedingswaarden

Energie 
200kcal
Eiwit 
5 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
4 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum