
Getty Images
Langzaam op smaak laten komen
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 à 2 kleine blikken witte bonen, limabonen of reuze bonen (inhoud ca. 400 gram)
- 1 citroen
- 1 rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- 2 eetlepels olie
- ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
- ½ theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 6 takjes koriander
- 250 gram kerstomaatje
- (ijsberg)slabladen
Voedingswaarden
Energie
440kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
50 gram
Vezels
20 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Zout
1000 milligram
Bron
- Voedingscentrum
Bereiding
- Laat de bonen uitlekken.
- Boen de citroen goed schoon en rasp wat van de schil af. Pers de citroen uit.
- Maak de ui en de bleekselderij schoon.
- Snijd de ui in halve ringen en de bleekselderij in smalle reepjes.
- Maak een dressing van citroensap, de olie, de komijn, de koriander, wat peper en zout en eventueel een mespunt suiker.
- Meng de dressing, de ui en de bleekselderij door de bonen en laat dit op een koele plaats een half uur intrekken.
- Was de koriander en de tomaatjes.
- Snijd de koriander in reepjes en halveer de tomaatjes.
- Meng de groente door de bonen.
- Bedek een schaal met gewassen slabladen en schep de bonensalade er op.
Ingrediënten over?
Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van