Getty Images
      
  Met zelfgemaakte tomaten-paprikasaus.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ minuten
          Ingrediënten
- 200 gram linzen
 - 1 ui
 - 2 tomaten
 - 1 rode paprika
 - 1 teentje knoflook
 - ½ bosje basilicum
 - 1 eetlepel olijfolie
 - 1 eetlepel azijn
 - 2 bosuitjes
 - Stukje komkommer
 - 1 bosje radijs
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  430kcal
          
    Eiwit 
              
  25 gram
          
    Koolhydraten 
              
  55 gram
          
    Vezels 
              
  25 gram
          
    Vet 
              
  7 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  1 gram
          
    Zout 
              
  100 milligram
          Bereiding
- Was de linzen.
 - Pel de ui en snijd hem klein.
 - Kook de linzen met de ui in ruim water in ca. 35 minuten gaar. Laat de linzen met ui uitlekken en afkoelen.
 - Maak de tomaten, de paprika, de knoflook en de basilicum schoon. Snijd de tomaten en paprika in stukken.
 - Pureer de tomaten met paprika, de knoflook, de basilicum, de olie en de azijn met de staafmixer tot een saus. Voeg eventueel 1-2 eetlepels water toe.
 - Maak de rest van de groente schoon. Snijd de bosuitjes in ringen, de komkommer in blokjes en de radijs in plakjes.
 - Meng de saus en de groente door de linzen. Maak de salade op smaak met eventueel nog wat azijn en peper.
 
Ingrediënten over?
Basilicum: wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum