5x groente-ijsjes

Proef de zomer!

Getty Images

Dat een ijsje er bij 20 graden Celsius wel in gaat, snappen wij wel. En omdat lekker ook gezond kan zijn, hebben wij vijf ijsrecepten voor jou.

#1 Sinaasappel-wortelijs

Getty Images

Wat heb je nodig?

(voor 6 ijsjes)

  • 360 milliliter vers sinaasappelsap
  • 240 milliliter vers wortelsap óf 150 gram verse wortelrasp
  • klein stukje gember (optioneel)

Hoe maak je het?

  1. Meng de sinaasappelsap met het wortelsap of de -rasp.
  2. Hak eventueel de gember fijn en mix dit erdoor.
  3. Giet de vloeistof in de ijsvormpjes.
  4. Zet voor tenminste 4 uur in de vriezer, of tot ze bevroren zijn.

#2 Avocado-ijs met limoen

Getty Images

Wat heb je nodig?

(Voor 8 ijsjes)

  • 120 milliliter agavesiroop
  • 240 milliliter warm water
  • 2 avocado's
  • sap van een kleine limoen
  • snufje zout

Hoe maak je het?

  1. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Meng de agavesiroop met het warme water en doe het in de blender.
  3. Voeg de avocadostukken toe.
  4. Doe het zout en het limoensap ook in de blender.
  5. Mix tot het een glad mengsel is.
  6. Verdeel dit over de ijsvormpjes en doe ze tenminste zes uur in de vriezer, of tot ze bevroren zijn.

#3 Watermeloen op een stokje

Getty Images

Wat heb je nodig?

  • 1 kleine watermeloen
  • ijslollystokjes

Hoe maak je het?

  1. Snijd de watermeloen eerst doormidden.
  2. Snijd nu plakken van ongeveer 1,5 centimeter dik.
  3. Snijd deze plakken weer in driehoekjes.
  4. Steek in ieder driehoekje een ijslollystokje.
  5. Dit gaat het best als je van te voren met een mesje vast een sneetje maakt.
  6. Leg de ijsjes minimaal 4 uur in de vriezer.
  7. Zorg er voor dat ze elkaar niet raken, want dan vriezen ze aan elkaar vast.

#4 Komkommerijs met munt

Getty Images

Wat heb je nodig?

(Voor 6 ijsjes)

  • 1 komkommer
  • 4 takjes munt
  • 100 gram suiker
  • 1 eetlepel witte wijnazijn

Hoe maak je het?

  1. Snijd de komkommer in stukjes en pureer deze.
  2. Pluk en hak de munt.
  3. Doe de munt, suiker en azijn bij de komkommer, mix met de staafmixer en schenk door een zeef.
  4. Schenk het sap in de vormpjes van de ijsbakjes en zet ze in de vriezer.
  5. Laat het sap in circa 3 uur bevriezen.
  6. Als je wat plakjes komkommer achterhoudt en die (met schil) in de vormpjes doet, krijg je een streepjespatroon.

#5 Komkommerijs met limoen

Getty Images

Wat heb je nodig?

(Voor 6 ijsjes)

  • 1 komkommer
  • 2 limoenen
  • 8 muntblaadjes
  • 3 eetlepels honing

Hoe maak je het?

  1. Schil de komkommer en pureer deze met de staafmixer.
  2. Maak de muntblaadjes fijn en voeg toe, samen met de honing en het sap van de limoenen.
  3. Pureer tot het een glad mengsel is en giet het daarna in de ijsvormpjes.
  4. Zet in de vriezer voor tenminste 4 uur.

Twee gezonde ijsjes extra: kiwi en sinaasappel

Auteur