Aubergines sweet & sour

Getty Images

Zo heb je een recept met aubergine nog niet geproefd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (ca. 1 cm)
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 grote of 2 kleine aubergines
  • 4 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  3. Verwarm de margarine en smelt hierin de basterdsuiker op klein vuur.
  4. Voeg de ui, de knoflook en de geraspte gember toe en warm dit kort mee.
  5. Was de aubergine en verwijder de steelaanzet. Halveer de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken.
  6. Giet de azijn en 50 ml water bij het uimengsel.
  7. Voeg de plakken aubergine toe en stoof de groente in 10 minuten gaar.
  8. Maak het gerecht op smaak met peper.
  9. Was de koriander en strooi het er over.

Menusuggestie

Lekker met reepjes varkensvlees en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

    150 gram varkensvleesreepjes
    1 eetlepel vloeibare margarine
    150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum