Auberginesalade

Getty Images

Een heerlijke salade met aubergine, bosuitjes en tomaat.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 eetlepel olie
  • 2 bosuitjes
  • ½ pepertje
  • 2 tomaten
  • ± 2 eetlepels citroensap
  • 1 teentje knoflook
  • 6 takjes peterselie

Bereiding

  1. Was de aubergine en snijd hem in de lengte in dunne plakken. Snijd de plakken in lange repen.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan met een anti aanbakbodem en bak hierin de aubergine in enkele minuten gaar. Laat dit afkoelen.
  3. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  4. Snijd het stukje peper fijn.
  5. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  6. Maak een dressing van de rest van de olie, het citroensap, de uitgeperste knoflook, royaal peterselie en peper.
  7. Meng alles door elkaar.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 ribkarbonades
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Ingrediënten over?

Rode peper: Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

 

Voedingswaarden

Energie 
155kcal
Eiwit 
3 gram
Koolhydraten 
10 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
10 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
100 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum