Bloemkoolcurry met kidneybonen

Getty Images

Snel Indiase smaken op tafel. Lekker met volkorenbrood.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine bloemkool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta (pot)
  • 1 dl groentebouillon met minder zout
  • 1 klein blik kidney bonen (uitlekgewicht ca. 220 gram)
  • ½ eetlepel maïzena
  • ½ dl halfvolle yoghurt
  • 6 takjes koriander

Bereiding

  1. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd dit klein.
  2. Snijd de bloemkoolroosjes van de stronk en was ze.
  3. Verhit de olie en fruit hierin de ui, de knoflook en de currypasta zacht.
  4. Voeg de bloemkool toe met de bouillon en stoof de bloemkool in ca. 6 minuten bijna gaar.
  5. Voeg de uitgelekte en afgespoelde kidneybonen toe en warm ze mee.
  6. Roer de maïzena door de yoghurt en voeg dit al roerend toe.
  7. Laat het gerecht nog een paar minuten sudderen.
  8. Maak het op smaak met peper en de kleingesneden koriander.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...
4 sneetjes volkorenbrood

Ingrediënten over?

Currypasta: gebruik een schone lepel om wat van de currypasta uit het potje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Bewaar de currypasta altijd in de koelkast. De currypasta is ongeveer 2 maanden houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
260kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
2 gram
Zout 
430 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum