Broodje hummus met rode bietjes en rucola

De bietjes en rucola geven het broodje kleur én extra veel smaak.

Ingrediënten

  • 1 klein blikje kikkererwten (uitlekgewicht circa 100 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel tahin (sesampasta)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • peper
  • 1 gaar bietje
  • handje rucola
  • 2 volkorenbroodjes

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef en spoel ze af.
  2. Pureer de kikkererwten met een staafmixer of blender fijn.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  4. Roer er de gemalen komijn, de tahin, de olie, een eetlepel citroensap en wat peper door.
  5. Schil het bietje en rasp het grof.
  6. Snijd de broodjes open. Besmeer ze met de hummus en verdeel er de geraspte biet en de rucola over.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Energie
375 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
0,9 gram