Getty Images
      
  Een pitte zalm met lekkere snijboontjes en zilvervliesrijst.
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  15-30 minuten
          Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
 - 2 mootjes zalm
 - 1 eetlepels chilisaus
 - 400 gram snijbonen
 - 1 (rode) ui
 - ½ rode peper
 - 2 eetlepels olie
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  590kcal
          
    Eiwit 
              
  35 gram
          
    Koolhydraten 
              
  65 gram
          
    Vezels 
              
  10 gram
          
    Vet 
              
  20 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  3 gram
          
    Zout 
              
  0 milligram
          Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
 - Dep de moten zalm droog en bestrijk ze met chilisaus. Laat dit even staan.
 - Maak de snijbonen schoon en snijd ze in smalle reepjes.
 - Maak de ui schoon en snijd hem in halve ringen.
 - Maak het pepertje schoon en snijd het fijn.
 - Kook de snijbonen in weinig water in een paar minuten gaar.
 - Verwarm 1 eetlepel olie in een kleine koekenpan en bak hierin de zalm aan beide zijden bruin en gaar.
 - Verwarm de andere lepel olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui met de peper zacht.
 - Voeg 2 eetlepels water toe en warm dit even door.
 - Meng het uimengsel en de snijbonen door de gare rijst en maak het eventueel op smaak met nog wat chilisaus.
 - Leg de moten zalm erop.
 
Ingrediënten over?
Spaanse peper:
	Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.
    Bron 
          
  - Voedingscentrum