Chocolate Banana Bread

Het ultieme bananenbrood van Rens Kroes

Ingrediënten

  • Kokosolie om in te vetten
  • 3 el chiazaad
  • 4 el cacao
  • 350 g (geschilde) rijpe bananen
  • 120 ml havermelk
  • 120 ml kokosolie, gesmolten
  • 1 el citroensap
  • 5 medjooldadels
  • 200 g quinoameel
  • 1 tl vanillepoeder, ongezoet
  • 2 tl baking soda (zuiveringszout)
  • 1 tl zout
  • Kleine cakevorm van 20 x 10 cm, bakpapier

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Vet een cakeblik in met wat kokosolie, bekleed de bodem met een passend stukje bakpapier en vet dat ook in.
  3. Week het chiazaad ongeveer 15 minuten voor in 150 ml water. Doe ondertussen de bananen, havermelk, zachte kokosolie en citroensap in de blender.
  4. Ontpit de dadels en doe ze bij het bananenmengsel. Mix alles tot een romig geheel.
  5. Doe vervolgens de droge ingrediënten in een kom en schep door elkaar.
  6. Voeg de natte massa toe en roer tot het goed gemengd is.
  7. Roer er als laatste de geweekte chiazaadjes door.
  8. Schenk het beslag in de cakevorm.
  9. Zet ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven. Neem af en toe even een kijkje!
  10. Laat de cake na het bakken 10 minuten in de vorm zitten en laat hem dan verder afkoelen op een rooster.

Dit chocoladebananenbrood is ongeveer vijf dagen houdbaar in een afgesloten trommel. Je kunt het ook in plakjes snijden en invriezen.

"Na heel veel uitproberen is het gelukt: het ultieme choco banana bread-recept! Deze heeft de perfect moist. Lekker als snack, maar nog beter… als ontbijt. Ik snijd extra dikke plakken die ik meeneem in een handig zakje." Dit recept komt uit 'On the go' van Rens Kroes.

Bereidingsduur

1 uur (15 minuten voorbereiden + 45 minuten in de oven)