Curry van gemengde groente, aardappelen en ei

Getty Images

Alles mag in één grote pan.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
  5. Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
  7. Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
  8. Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet er 100 ml water bij.
  9. Breng dit aan de kook.
  10. Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Schep de laatste minuten de parten ei er door.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
50 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
500 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum