
Getty Images
Deze Deense aardappelkoek lijkt op een gevulde omelet.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 500 gram aardappelen
- 100 gram veldsla
- 250 gram kerstomaatjes
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 75 gram garnalen
- 2 eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- peper
- 2 eetlepels slasaus, 25% olie
- azijn
- 6 sprietjes bieslook
Voedingswaarden
Energie
460kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Zout
1400 milligram
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
- Was de veldsla en laat goed uitlekken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de aardappelen in plakken.
- Verwarm de margarine en bak hierin de aardappelen bruin.
- Strooi er de garnalen over.
- Klop de eieren los met de melk en wat peper.
- Schenk de eieren over de aardappelen en laat ze stollen.
- Maak een dressing van de slasaus, de azijn en wat peper en meng dit door de veldsla en tomaatjes.
- Was het bieslook en knip de sprieten klein. Strooi het bieslook over de aardappelen. Geef de salade erbij.
Allergie info
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.