Deense aardappelkoek

Deze Deense aardappelkoek lijkt op een gevulde omelet.

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 100 gram veldsla
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 75 gram garnalen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels halfvolle melk
  • peper
  • 2 eetlepels slasaus, 25% olie
  • azijn
  • 6 sprietjes bieslook

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water gaar.
  2. Was de veldsla en laat goed uitlekken.
  3. Was de tomaatjes en halveer ze.
  4. Snijd de aardappelen in plakken.
  5. Verwarm de margarine en bak hierin de aardappelen bruin.
  6. Strooi er de garnalen over.
  7. Klop de eieren los met de melk en wat peper.
  8. Schenk de eieren over de aardappelen en laat ze stollen.
  9. Maak een dressing van de slasaus, de azijn en wat peper en meng dit door de veldsla en tomaatjes.
  10. Was het bieslook en knip de sprieten klein. Strooi het bieslook over de aardappelen. Geef de salade erbij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
460 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
7 gram
Zout
1,4 gram