Gegrilde zalm met ansjovisboter

Zalige moten zalm met ansjovisboter. Dit recept is geschikt voor twee personen en kent een bereidingstijd van 30+ minuten. Lekker met Lekker met snijbonen en röstirondjes uit de oven.

Ingrediënten

  • 2 ansjovisfilets
  • 3 sprieten bieslook
  • 20 gram halfvolle boter
  • Citroensap
  • 2 moten zalm 

Bereiding

  1. Snijd de ansjovisfilets heel fijn.
  2. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
  3. Roer de halfvolle boter zacht en roer de ansjovis en de bieslook er door. Maak op smaak met een paar druppels citroensap.
  4. Laat de boter in de koelkast opstijven.
  5. Warm de grill of barbecue voor.
  6. Bestrooi de zalm met peper en gril de vis in 6-8 minuten aan beide zijden bruin en gaar.
  7. Garneer de vis met een partje ansjovisboter.

 
Menusuggestie

Lekker met Lekker met snijbonen en röstirondjes uit de oven.

Hiervoor heb je nodig

  • 400 gram snijbonen
  • 8 röstirondjes

Ingrediënten over?
Ansjovis:
Ansjovisfilets worden voor het inblikken ingelegd in zout. Door het hoge zoutgehalte is ansjovis in de koelkast nog 2 dagen houdbaar. Bewaar de ansjovis niet in het blikje, maar doe ze over in een schaaltje en dek ze af.
Gebruik een kleingesneden ansjovisje als smaakmaker in de soep of door een salade. Voeg dan geen extra zout toe.
 

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 305 kcal 535 kcal
Eiwit 30 gram 40 gram
Koolhydraten 0 gram 35 gram
Vet 20 gram 25 gram
Verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 0 gram 10 gram
Zout 0,81 gram 0,97 gram

 

Bron(nen):
  • Voedingscentrum