Geroerbakte postelein met gember en doperwtjes

Getty Images

Dit gerechtje is lekker snel klaar en naar wens uit te breiden met rijst of aardappels bijvoorbeeld.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 250 gram postelein
  • Stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • ½ citroen

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd hem in halve ringen. 
  2. Snijd de worteltjes van de postelein. Was de postelein voorzichtig in ruim koud water. Laat de groente goed uitlekken. 
  3. Schil de gember en rasp het.
  4. Fruit de ui met de gember in de olie tot het gaat geuren. 
  5. Voeg de postelein en de bevroren doperwtjes toe en roerbak de groente in een paar minuten gaar. 
  6. Maak de groente op smaak met wat geraspte citroenschil en een kneepje citroensap.

Menusuggestie

Lekker met een ribkarbonade en aardappelen. 
 
Hiervoor heb je nodig...
  • 2 ribkarbonades 
  • 2 eetlepels vloeibare margarine 
  • 6 aardappelen 

Ingrediënten over?

Halve citroen: bewaar een halve citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten. 

Voedingswaarden

Energie 
175kcal
Eiwit 
8 gram
Koolhydraten 
20 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
5 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum