Gestoofde venkel met tomaat

Getty Images

Een makkelijk recept met venkel, voor een lekkere anijssmaak.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 2 venkelknollen
  • 1 tomaat
  • 1½ eetlepel (olijf)olie
  • Paprikapoeder

Bereiding

  1. Maak de venkel schoon, verwijder de onderste schijf en de steel. Bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakken.
  2. Snijd het vruchtvlees van de gewassen tomaat in blokjes.
  3. Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin de venkel onder af en toe omscheppen ca. 5 minuten. Bak de tomaat even mee.
  4. Strooi er peper en paprikapoeder over.
  5. Schenk 100 ml water bij de venkel. Stoof de groente in 15 minuten gaar. Strooi het klein geknipte venkelgroen er over.

Menusuggestie

Lekker met een tartaartje en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 tartaartjes
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 6 aardappelen

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
2 gram
Koolhydraten 
5 gram
Vezels 
5 gram
Vet 
8 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum