Hoe maak je visquiche met doperwten en broccoli?

visquiche
Getty Images

Gek op quiche en zalm? Dan moet je zeker eens deze visquiche met doperwten en broccoli proberen. Lekker en verrassend!

Aantal personen 
4 personen
Bereidingsduur 
20 minuten, oventijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 225 gram kwark
  • 225 gram bloem
  • 3 eetlepels olie
  • 200 gram broccoli
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 200 gram warm gerookte zalmfilet
  • 60 gram geraspte jonge kaas
  • 3 bosuitjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 lage platte quichevorm van 24-26 cm doorsnede

Bereiding

  • Maak een deeg van de kwark, bloem, 3 eetlepels olie en een beetje zout.
  • Bekleed een quichevorm met het deeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Maak de broccoli schoon, verdeel deze in roosjes en de steel in stukjes. Kook de broccoli 3 minuten, giet af en laat iets afkoelen. Doe de doperwten in een vergiet of zeef en schenk er wat kokend water over. Laat ze goed uitlekken. Verdeel de zalm in stukjes en snij de bosui in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout.
  • Meng de broccoli, doperwten, kaas, bosui en zalm en verdeel dit over de deegbodem. Schenk het eimengsel erop en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 25 minuten gaar en lichtbruin.

Lekker met kropsla met een vinaigrette.

Dit is een recept van PuurGezond.nl

Auteur