
Getty Images
De marinade geeft het vlees een heerlijke smaak.
Aantal personen
2
Bereidingsduur
30+ minuten
Ingrediënten
- 1 theelepel grove mosterd
- 1 eetlepel olie
- 1/2 citroen
- 2 theelepels gedroogd tijm of 3 takjes verse tijm
- 2 lamsboutplakken
- 400 gram sperziebonen
- 1.4 bouillontablet met minder zout
- 150 gram volkoren couscous
- 5 takjes peterselie
Voedingswaarden
Energie
665kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
15 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
9 gram
Zout
300 milligram
Bereiding
- Maak een marinade van de mosterd, de olie, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel tijm.
- Bestrijk de lamsboutplakken met de marinade en leg ze naast elkaar in een schaal. Laat het vlees 15 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
- Warm de grill of een grillpan voor.
- Rooster het vlees in 15 a 20 minuten gaar en bruin.
- Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
- Breng 300 milliliter water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
- Maak de couscous op smaak met wat geraspte citroenschil, peterselie en tijm.
- Geef de couscous en de sperziebonen bij het vlees.
Allergie info
Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.