Lamsboutplakken met tijm-mosterdmarinade

De marinade geeft het vlees een heerlijke smaak.

Ingrediënten

  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1/2 citroen
  • 2 theelepels gedroogd tijm of 3 takjes verse tijm
  • 2 lamsboutplakken
  • 400 gram sperziebonen
  • 1.4 bouillontablet met minder zout
  • 150 gram volkoren couscous
  • 5 takjes peterselie

Bereiding

  1. Maak een marinade van de mosterd, de olie, 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel tijm.
  2. Bestrijk de lamsboutplakken met de marinade en leg ze naast elkaar in een schaal. Laat het vlees 15 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Warm de grill of een grillpan voor.
  4. Rooster het vlees in 15 a 20 minuten gaar en bruin.
  5. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in weinig water in circa 10 minuten gaar.
  6. Breng 300 milliliter water met het stukje bouillontablet aan de kook en schenk dit over de couscous. Roer met een vork alles los en laat de couscous afgedekt 5 minuten wellen.
  7. Maak de couscous op smaak met wat geraspte citroenschil, peterselie en tijm.
  8. Geef de couscous en de sperziebonen bij het vlees.

Allergie info

Lees voor het gebruik van bouillon het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30+ minuten
Energie
665 kcal
Eiwit
40 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
25 gram
Verzadigd vet
9 gram
Vezels
15 gram
Zout
0,3 gram