Linzensalade met walnoten en geitenkaas

salade
Getty Images

Een lekkere frisse salade voor deze mooie zonnige dag. Laat het u smaken!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1/2 groentebouillontablet
  • 25 gram walnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel (walnoot)olie
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 theelepels mosterd
  • 40 gram zachte geitenkaas (crottin of bettine blanc)

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ½ liter water met de halve bouillontablet in ca. 35 minuten gaar.
  2. Hak de walnoten klein.
  3. Maak een dressing van het uitgeperste teentje knoflook, de olie, de azijn, de mosterd en wat peper.
  4. Meng de dressing door de nog warme linzen en laat dit afkoelen.
  5. Schep de walnoten en de verkruimelde geitenkaas erdoor.

Menusuggestie

Lekker met rucolasla met tomaat.

Hiervoor heb je nodig...

  • Rucola-tomatensalade

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

 

Voedingswaarden

Energie 
440kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
30 gram
Vezels 
15 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum