Maaltijdsalade met gemarineerde bief

Getty Images

Voor deze heerlijke salade neem je de tijd.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • Stukje verse gember (grootte van ½ duim)
  • ½ spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel sojasaus of ketjap manis
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel citroensap
  • 150 gram bieflap
  • 6 stengels bleekselderij
  • 100 gram peultjes
  • 150 gram volkoren noedels
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • ½ komkommer
  • 3 bosuitjes

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het.
  2. Snijd het stukje peper heel fijn.
  3. Pers het teentje knoflook er boven uit. Maak een marinade van dit mengsel met de sojasaus, de olie en het citroensap.
  4. Snijd de bieflap in smalle repen en schep de marinade er door. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur in de marinade staan.
  5. Maak de bleekselderij en de peultjes schoon. Snijd de selderij in boogjes en halveer de peultjes.
  6. Kook de groente in enkele minuten beetgaar en laat het afkoelen.
  7. Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de noedels uitlekken en afkoelen.
  8. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  9. Was de komkommer en schaaf hem in lange repen.
  10. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in lange reepjes. Meng de groente met de noedels.
  11. Bak de reepjes gemarineerd vlees in de hete olie bruin.
  12. Schik het vlees op de salade en strooi het sesamzaad er over.

Ingrediënten over?

Bleekselderij: bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of maak er soep van.

Voedingswaarden

Energie 
535kcal
Eiwit 
30 gram
Koolhydraten 
60 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
300 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum