Macaroni met romige champignons

Met zachte roomsaus.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 2 bosuitjes
  • 250 gram kleine (kastanje)champignons
  • 100 gram tofu
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • ½ eetlepel bloem
  • 1 eetlepel kookroom
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  3. Maak de champignons schoon en halveer ze.
  4. Snijd de tofu in kleine blokjes.
  5. Verwarm de margarine en fruit hierin de bosui zacht.
  6. Bestrooi de tofu met peper en bak dit kort mee.
  7. Voeg de champignons toe en smoor ze op klein vuur enkele minuten.
  8. Roer de bloem met 2 eetlepels koud water tot een glad papje en roer de kookroom er door. Voeg dit al roerend bij de champignons. Laat de saus enkele minuten koken.
  9. Verkruimel de geitenkaas en roer de kaas door de saus. Maak de saus op smaak met wat tijm en schenk de saus over de gare macaroni.

Menusuggestie

Lekker met ijsbergsla met radijs.

Hiervoor heb je nodig...

  • ijsbergsla
  • 1 bosje radijs
  • 1 eetlepel slasaus (25 % olie)
  • 2 eetlepels biogarde yoghurt halfvol

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een bakje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
480 kcal
Eiwit
25 gram
Koolhydraten
55 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
8 gram
Zout
0,3 gram