Mie met chiligarnalen

Weer eens wat anders: mie met geroerbakte groenten en garnalen. Makkelijk en snel te bereiden. Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 200 gram rauwe gepelde garnalen (diepvries)
  • 150-200 gram mie
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepels olie
  • Sojasaus
  • Vissaus

Bereiding

  1. Maak de knoflook en de peper schoon.
  2. Snijd de knoflook heel fijn en snijd de peper in ringetjes.
  3. Meng de knoflook, de peper en de citroenschil door de garnalen en laat dit 15 minuten in de koelkast marineren.
  4. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  5. Maak de groente schoon.
  6. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de champignons in plakjes.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en roerbak hierin de ui en de prei in een paar minuten gaar.
  8. Roerbak de champignons kort mee.
  9. Voeg de uitgelekte mie toe en maak het geheel op smaak met een beetje sojasaus.
  10. Roerbak in de rest van de olie de garnalen in een paar minuten gaar.
  11. Meng er een beetje vissaus door en schep de garnalen op de mie.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
585 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
75 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
2 gram
Vezels
6 gram