Mie met kip en sesamzaad

Getty Images

Een recept met kip en mie om heerlijk van te genieten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • ½ limoen
  • 1 eetlepel sojasaus met minder zout
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 2 groene paprika's
  • Stukje witte kool (ca. 200 gram)
  • 1 dunne prei
  • 1 rode peper
  • 175 gram volkoren mie
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel vissaus

Bereiding

  1. Rasp wat van de buitenkant van het stuk limoen.
  2. Maak een marinade van de limoenschil, 1 eetlepel limoensap, de sojasaus en het gemberpoeder.
  3. Snijd de kipfilet in blokjes en schep de marinade er door. Laat dit een half uur afgedekt in de koelkast staan.
  4. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Maak de groente schoon. Snijd de paprika’s in smalle repen, schaaf de kool fijn en snijd de prei in ringen.
  6. Snijd de rode peper in smalle reepjes.
  7. Kook de mie in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing.
  8. Verwarm de olie en bak hierin de kip bruin.
  9. Voeg de groente en de peper toe en smoor het geheel in ca. 8 minuten gaar. Pers het teentje knoflook er boven uit.
  10. Laat de mie uitlekken en schep dit door het kip-groentemengsel.
  11. Maak het op smaak met de vissaus en limoensap.
  12. Strooi er het sesamzaad over.

Ingrediënten over?

Kool: verpak een stuk kool in plastic folie en bewaar nog 3-5 dagen in de koelkast. Maak er een koolsalade van, bijvoorbeeld met een yoghurtdressing.

Voedingswaarden

Energie 
610kcal
Eiwit 
40 gram
Koolhydraten 
70 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum