Opgerolde zalmflensjes

Bij de borrel of een uitgebreide brunch: opgerolde zalmflensjes. Heel eenvoudig om te maken en heerlijk!

Ingrediënten

  • Voor de flensjes:
  • 75 gram bloem
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • boter
  • Voor de vulling:
  • 2 eetlepels kwark
  • 125 ml crème fraîche
  • 1½ eetlepel geraspte mieriks­wortel (potje)
  • 100 gram gerookte zalm
  • 30 gram rucola

Bereiding

Maak een beslag voor de flensjes van bloem, ei en melk. Verhit wat boter in een koekenpan en bak van het beslag flensjes. Laat ze ­afkoelen.Roer de kwark los met de crème fraîche en de mierikswortel. Breng op smaak met zout en peper. ­Besmeer 1 flensje met 1 eetlepel van deze crème, beleg met een plakje zalm en leg er wat rucola op. Rol het flensje stevig op. ­Herhaal met de andere flensjes en wikkel ze strak in vershoudfolie. Bewaar ze in de koelkast. Snijd voor het serveren de flensjes in stukken van 5 cm en serveer ze met de rest van de crème.

Tip

De flensjes zijn ook lekker met (parma)ham en tomaten-tapenade.

Aantal personen

6 personen

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):