Paksoi met zwarte boontjes

Getty Images

Vandaag staat op het menu: paksoi met zwarte boontjes. Lekker met volkoren macaroni. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0 - 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 paksoi
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel
  • ½ rode peper
  • 1 eetlepel olie
  • 1 blik zwarte bonen (uitlekgewicht ca. 275 gram)
  • Citroensap

Bereiding

  1. Maak de paksoi schoon en snijd de groente in repen.
  2. Pel de knoflook en snijd het teentje klein.
  3. Schil het stukje gember en rasp het.
  4. Snijd de peper in smalle ringen.
  5. Fruit de knoflook en de gember zacht in de olie.
  6. Voeg de paksoi en de ringetjes peper toe en roerbak de kool in een paar minuten gaar.
  7. Laat de zwarte bonen uitlekken, spoel ze af en schep ze door de paksoi.
  8. Warm goed door en maak het gerecht op smaak met wat citroensap.

Menusuggestie

Lekker met volkoren macaroni.

Hiervoor heb je nodig...

  • 150 gram volkoren macaroni

Ingrediënten over?

Spaanse peper: bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen. Lekker in een soep of door een koolsalade.

Voedingswaarden

Energie 
225kcal
Eiwit 
15 gram
Koolhydraten 
25 gram
Vezels 
10 gram
Vet 
6 gram
Verzadigd vet 
1 gram
Zout 
1000 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum