Getty Images
      
  Deze peer in port is een heerlijk nagerecht om het menu mee af te sluiten. Afsluitend genieten!
    Aantal personen 
              
  2
          
    Bereidingsduur 
              
  30+ 
          Ingrediënten
- 2 handperen
 - 1dl rode port
 - 1 eetlepel suiker
 - 1 koffieschuimkoekje
 
Voedingswaarden
    Energie 
              
  190kcal
          
    Eiwit 
              
  0 gram
          
    Koolhydraten 
              
  30 gram
          
    Vezels 
              
  2 gram
          
    Vet 
              
  0 gram
          
    Verzadigd vet 
              
  0 gram
          Bereiding
- Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis.
 - Breng de peren in de port met de suiker aan de kook. Pocheer de peren tegen de kook aan in ca. 10 minuten zacht.
 - Laat de peren in het vocht afkoelen.
 - Kook het vocht in tot een stroopje.
 - Leg de peren op borden en snijd ze als een waaier in.
 - Druppel het stroopje er over en garneer met kruimels van het schuimkoekje.
 
    Bron 
          
  - Voedingscentrum