Pittige omelet met doperwtjes en prei

omelet
Getty Images

Een recept met ei is altijd genieten. Deze omelet is lekker als lunch of avondeten.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
0-15 minuten

Ingrediënten

  • 1 prei
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 200 gram diepvries doperwten
  • 6 takjes selderij
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels halfvolle melk

Bereiding

  1. Maak de prei schoon en snijd hem in smalle ringen.
  2. Fruit de prei in een grote koekenpan in de margarine zacht. Verkruimel het chilipepertje er boven.
  3. Voeg de doperwtjes toe en laat ze zacht mee gaar stoven.
  4. Was de selderij en knip het klein.
  5. Klop de eieren los met de melk, de selderij en wat peper.
  6. Schenk het eimengsel bij de groente in de pan en laat dit met een deksel op de pan in ca. 12 minuten gaar worden.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.

Hiervoor heb je nodig...

  • 4 sneetjes volkorenbrood

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van margarine raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Voedingswaarden

Energie 
270kcal
Eiwit 
20 gram
Koolhydraten 
15 gram
Vezels 
6 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
4 gram
Zout 
0 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum