Pompoensoep met zwarte boontjes en gebakken paddenstoelen

Ideaal seizoensgerecht. Lekker met volkorenbrood.

Ingrediënten

  • 1 pompoen (ca. 1 kg)
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 3 eetlepels olie
  • 1 theelepel komijnzaad
  • ½ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 blik zwarte boontjes (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • Citroensap
  • 1 prei
  • 250 gram gemengde paddenstoelen

Bereiding

  1. Was de pompoen. Snijd de pompoen in parten en verwijder de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees met schil in blokjes.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
  4. Fruit de ui en de knoflook in 1 eetlepel olie glazig. Fruit de geraspte gember en het komijnzaad mee.
  5. Voeg de pompoen, 400 ml water en de halve bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook de pompoen in ca. 20 minuten gaar.
  6. Spoel de zwarte boontjes in een vergiet onder de kraan af.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Roer de zwarte boontjes door de soep en warm het geheel goed door. Maak de soep op smaak met peper en een kneepje citroensap.
  9. Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
  10. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakken.
  11. Bak de prei met de paddenstoelen in de rest van de olie gaar. Schep dit op de soep.

Menusuggestie

Lekker met volkorenbrood.
Hiervoor heb je nodig...

  • 8 volkoren boterhammen

Extra informatie

Allergie info: voor het gebruik van bouillon raadpleeg je merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Stuk citroen: bewaar een stuk citroen met het snijvlak op een schoteltje of afgedekt met plastic folie maximaal 4 dagen in de koelkast. Een schijf citroen is lekker in de thee, bij vis of in partjes bij peulvruchten.
 

Aantal personen

4

Bereidingsduur

30+ minuten
Bron(nen):
Energie
240 kcal
Eiwit
10 gram
Koolhydraten
20 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
10 gram
Zout
1 gram