Risotto met gerookte zalm

recept
Getty Images

Een heerlijk risotto aangevuld met gerookte zalm. Een echte aanrader!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+

Ingrediënten

  • 1 bosuitje
  • +6dl visbouillon
  • 1 eetlepel olie
  • 200 gram risottorijst
  • 1 dl droge witte wijn
  • 150 gram gerookte zalm
  • 1 dille (vers of diepvries)

Bereiding

  1. Maak de bosui schoon en snijd hem in smalle ringen.
  2. Breng de visbouillon aan de kook.
  3. Fruit het witte deel van de bosui met wat peper zacht in de olie.
  4. Voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
  5. Giet de wijn er bij en wacht tot dit is opgenomen.
  6. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst zacht.
  7. Voeg steeds wat bouillon toe.
  8. Kook de risotto in 20-25 minuten gaar.
  9. Snijd de zalm in reepjes.
  10. Meng de groene ringetjes van het bosuitje, de zalmreepjes en wat dille door de risotto.

Menusuggestie

Lekker met broccoli.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram broccoli

Extra informatie

Allergie info:
Voorverpakte zalm kan melkeiwit bevatten.



 

Voedingswaarden

Energie 
605kcal
Eiwit 
25 gram
Koolhydraten 
85 gram
Vezels 
2 gram
Vet 
15 gram
Verzadigd vet 
3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum