Romige doperwtjes

Deze romige doperwtjes doen het heerlijk als hoofdgerecht. Gezond en ook eens super lekker. Laat het u smaken!

Ingrediënten

  • 400 gram doperwten
  • 1 bosuitje
  • 3/4 eetlepel vloeibare margarine
  • 1/2 dl creme fraiche light
  • 6 blaadjes munt

Bereiding

1. Kook de doperwten in water in een paar minuten beetgaar.
2. Maak de bosui schoon en snijd hem in ringetjes.
3, Fruit de uienringentjes zacht in de margarine.
4. Voeg de creme fraiche toe en breng dit aan de kook.
5. Voeg de doperwten toe en warm het geheel goed door.
6. Snijd de munt klein.|
7. Maak het gerecht op smaak met de munt, peper en weinig zout.

Menusuggestie: lekker met een ongepaneerde schnitzel en aardappelpuree.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
270 kcal
Eiwit
15 gram
Koolhydraten
30 gram
Vet
8 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
10 gram