Salade met zoete aardappel

Eten uit een kom is supertrendy. Je ziet het op ieder foodfestival. Een volledige maaltijd uit een kom is altijd een combinatie van sla, verschillende soorten groenten, een graanproduct, ­noten of zaden, en een eiwitbron (ei, vlees, kip, vis of peulvruchten). Het wordt ook wel een poké bowl ­genoemd, naar de ­Hawaiiaanse ­oorsprong.

Ingrediënten

  • 2 grote zoete aardappelen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
  • 150 gram gare kikkererwten (uit blik of zelf gekookt)
  • 100 gram snoeptomaatjes
  • 50 gram babyspinazie of veldsla
  • 1 avocado
  • 1 eetlepel sesamzaad (wit/zwart)
  • Verse koriander
  • Griekse yoghurt
  • Limoen

Bereiding

Verwarm de oven op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en snij ze in blokjes. Meng deze met 1 eetlepel olie, zout en peper en spreid de blokjes uit op de helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de rest van de olie met het paprikapoeder door de kikkererwten. Spreid de kikkererwten uit over de andere helft van de bakplaat. Rooster het samen zo’n 15 minuten in de oven.

Kook intussen de quinoa, snij de tomaatjes doormidden en verdeel de spinazie over 2 grote kommen. Giet de quinoa af en verdeel die over de spinazie. Schep de aardappelblokjes, de kikkererwten en de tomaatjes ernaast. Halveer de ­avocado, verwijder de pit, haal met een lepel de avocadohelft uit de schil en snij deze in reepjes. Leg dit ook in de kom. Bestrooi met wat sesamzaad en garneer met verse koriander. Lekker met een schep Griekse yoghurt en wat limoensap.
 

 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

25 minuten
Bron(nen):