Schorseneren met champignons

Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en staat in ongeveer 30 min op tafel! Laat het u smaken!

Ingrediënten

  • Azijn
  • 500 gram schorseneren
  • 1/2 citroen
  • 100 gram champignons
  • Stukje ui
  • 1/2 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

1. Zet een grote schaal met water en een lepel azijn klaar.
2. Schil de schorseneren.
3. Snijd de schorseneren in stukken en bewaar ze tot het kookt in het water met azijn.
4. Breng water aan de kook en knijp er de halve citroen boven uit.
5. Kook de stukken schorseneren in het citroenwater in ca. 20 minuten gaar.
6. Maak de champignon schoon en snijd ze in plakken.
7. Snijd het stukje ui klein.
8. Bak de ui en de champignons kort in de hete margarine.
9. Giet de gare schorseneren af en meng er de champignons door.
10. Maak de groente op smaak met wat peper en een beetje zout.

Menusuggestie: lekker met biefstuk en aardappelen.
Extra informatie: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

30 minuten
Bron(nen):
Energie
210 kcal
Eiwit
4 gram
Koolhydraten
35 gram
Vet
5 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
4 gram

Reactie toevoegen