Snijbonensalade met pijnboompitjes

Getty Images

Een beetje zoet, wat zuur en pit erin! Ook lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 1 sjalotje
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel pijnboompitjes

Bereiding

  1. Maak de snijbonen schoon en snijd ze in ruiten. Kook de snijbonen in weinig water net gaar.
  2. Maak het sjalotje schoon en snijd het heel fijn.
  3. Meng het sjalotje met 1 eetlepel water, de sambal, citroensap en de basterdsuiker en schep dit door de nog warme snijbonen. Laat de groente afkoelen.
  4. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin.
  5. Strooi de pijnboompitjes over de salade.

Menusuggestie

Lekker met gestoofd rundvlees en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...

  • 200 gram runderlap
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 6 kleine aardappelen

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is afgesloten in de koelkast weken houdbaar.

Voedingswaarden

Energie 
105kcal
Eiwit 
6 gram
Koolhydraten 
7 gram
Vezels 
9 gram
Vet 
4 gram
Verzadigd vet 
0 gram
Zout 
190 milligram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum