Spaanse uiensoep

Een soepkom vol Spaans temperament.

Ingrediënten

  • 400 gram uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram tomatenblokjes zonder zout
  • 1/4 groentebouillontablet met minder zout
  • tijm
  • 3 eieren
  • tijm
  • peper
  • 1 eetlepel olijventapenade
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Pel de uien en de knoflook en snijd ze klein.
  2. Fruit de uien en de knoflook in de olie en laat de uien op laag vuur gaar worden.
  3. Voeg de tomatenblokjes toe en bak ze even mee.
  4. Schenk er 200 milliliter water met het stukje bouillontablet en wat tijm bij en kook de soep nog 10 minuten.
  5. Kook de eieren hard.
  6. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  7. Maak de soep op smaak met wat peper.
  8. Verdeel de soep over 2 kommen en schep de tapenade er op. Geef er de parten ei en brood bij.

Allergie info

Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
470 kcal
Eiwit
20 gram
Koolhydraten
45 gram
Vet
20 gram
Verzadigd vet
4 gram
Vezels
10 gram
Zout
1,2 gram