Spaghetti met asperges en zalm

Nog even lekker genieten van asperges.

Ingrediënten

  • 400 gram asperges
  • 150-200 gram volkoren spaghettini of spaghetti
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram gerookte zalm
  • 6 takjes peterselie
  • Mespunt tijm

Bereiding

  1. Schil de asperges en verwijder het harde onderste stuk. Snijd de asperges in stukjes van.
  2. Kook de spaghetti in ruim water beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  3. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de asperges ca. 6 minuten.
  4. Snijd de zalm in reepjes.
  5. Doe de zalm bij de asperges en warm dit snel door.
  6. Giet de spaghetti af en schep dit bij de asperges.
  7. Schep het geheel goed door en maak op smaak met klein gesneden peterselie, wat peper en tijm.

Ingrediënten over?

Gerookte zalm:
Gerookte zalm kan min of meer ongemerkt bederven. Let daarom bij voorverpakte gerookte zalm goed op de houdbaarheidsdatum en bewaar de zalm in de koelkast bij 4°C. Na opening van de verpakking is gerookte zalm nog 2 dagen houdbaar in de koelkast. Dat geldt ook voor los verpakte gerookte zalm.

Aantal personen

2

Bereidingsduur

15-30 minuten
Energie
560 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
65 gram
Vet
15 gram
Verzadigd vet
3 gram
Vezels
9 gram
Zout
3,4 gram