Springrolls met paddestoelen

Kruidige springrolls met rode peper en sla. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 100 gram shii-takes of kastanjechampignons
  • Stukje rode peper
  • 2 takjes koriander
  • 1 theelepel olie
  • Sojasaus
  • 4 bladen ijsbergsla
  • Materialen: cocktailprikkers

Bereiding

  1. Maak de sjalot en de paddenstoelen schoon.
  2. Snijd de sjalot in snippers en de paddenstoelen in reepjes.
  3. Snijd het stukje peper klein.
  4. Hak de koriander klein.
  5. Fruit de sjalot zacht in de olie.
  6. Bak de paddenstoelen en de peper kort mee.
  7. Neem de pan van het vuur en maak het mengsel op smaak met de koriander en wat sojasaus.
  8. Laat het afkoelen.
  9. Verdeel de vulling over de slabladen en rol deze op.
  10. Steek ze vast met een cocktailprikker.
     

Menusuggestie

Lekker met als hoofdgerecht Thaise vleeskoekjes, Chinese koolsalade met sojasaus en atjar tjampoer en mie.

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasausraadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Ingrediënten over?

Koriander:
Wikkel de rest van de koriander in 2 velletjes nat keukenpapier. Bewaar de koriander onderin de koelkast. De kruiden zijn nog ongeveer 3 dagen houdbaar.
 

Aantal personen

2

Bereidingsduur

0-15 minuten
Bron(nen):
Energie
45 kcal
Eiwit
2 gram
Koolhydraten
4 gram
Vet
2 gram
Verzadigd vet
0 gram
Vezels
2 gram
Zout
1 gram