PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Tagliatelle met paprika en vis

Met dit recept voor tagliatelle maak je een pasta zoals pasta bedoeld is.

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren tagliatelle
  • 200 gram koolvisfilet
  • Citroensap
  • 250 gram gegrilde paprika's (koeling, zonder zout)
  • 3 tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 5 olijven
  • 1 theelepel kappertjes
Bereiding

  1. Kook de tagliatelle in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de vis in blokjes.
  3. Strooi er peper over en druppel er wat citroensap over.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de paprika in repen, de tomaten in parten en de bosuitjes in ringetjes.
  6. Verwarm de olie en bak hierin de bosuitjes zacht.
  7. Voeg de paprika’s en de tomaten toe en smoor ze gaar.
  8. Snijd de olijven in plakjes.
  9. Meng de olijven, de kappertjes en de blokjes vis door de saus.
  10. Laat de vis in de saus in een paar minuten gaar worden.
  11. Giet de tagliatelle af en meng de saus er door.

Ingrediënten over?

Kappertjes: gebruik een schone lepel of vork om de kappertjes uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot kappertjes is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar. Kappertjes zijn ook lekker in een salade en op brood met plakjes tomaat, komkommer of radijs.

Aantal personen
2
Bereidingsduur
15-30 minuten
Bron(nen):
Energie
510 kcal
Eiwit
35 gram
Koolhydraten
60 gram
Vet
10 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
10 gram
Zout
0,8 gram